Translate

diumenge, 13 d’agost del 2017

Naldo Gomes, quart reforç

Quique Sánchez Flores està trist. Les expectatives deien que aquest segon curs del projecte Chen l'Espanyol havia de fer un salt de qualitat, pel que eren indispensables incorporacions que milloressin el nivell de la plantilla, però el cert és que a mitjans d'agost l'equip titular no ha patit variacions considerables respecte al del curs passat, principalment perquè el club no s'ha mogut amb fermesa al mercat, i les úniques incorporacions a dia d'avui són el retornat capità Sergio GarcíaGraneroHermoso i Naldo. Cap millora els que ja hi havia. Així ho deu considerar Quique també, que malgrat conèixer la contractació del central brasiler, oficialitzada durant el descans del partit contra el Nàpols, no va amagar un evident descontent a la roda de premsa posterior, agreujat per la situació d'incertesa de Gerard Moreno.

Quique no ha rebut cap dels fitxatges que va demanar. De les opcions Borja Valero o Banega es va acabar passant a Granero, descart de la Reial Societat, i el millor exemple de l'evolució d'un mercat insuls a Cornellà i que ha fet tocar de peus a terra l'entitat és el fitxatge del preuat central. La petició de Quique i el màxim objectiu era Raül Albiol, al qual no es va poder arribar per les altes pretensions econòmiques. Diego Reyes també es va escapar, i al final ha aterrat un Naldo que per condicions i edat es considera que rebaixa, o si més no, no supera el nivell que Diego Reyes va exhibir el curs passat al costat de David López.

Nascut al brasil ara fa 28 anys, Naldo és un central que destaca per la seva corpulència i altura, al mateix temps que gaudeix d'una excel·lent sortida de pilota i domina amb solvència en el joc aèri. Amb una llarga experiència al futbol professional, fragmentada entre Portugal, Brasil, Itàlia, Espanya i Rússia, mai ha aconseguit estabilitat en un club, no passant de l'any en tots els que ha militat, si bé del seu pas pel Getafe, on va disputar 30 partits, se'n guarda bon record. Quique, que va coincidir amb ell durant el mes i escaig que va dirigir l'entitat madrilenya, el coneix bé. Enguany el tècnic espanyolista hauria sol·licitat l'arribada d'un altre central per la lesió d'Óscar Duarte i la nul·la confiança que diposita en Lluís, que malgrat haver anat convocat amb el primer equip durant tota la pretemporada, tot just contra el Nàpols va jugar els seus primers i últims deu minuts, i per necessitat, mentre que homes com Diop, migcampistes reconvertits d'urgència per l'ocasió, li han passat al davant.

El central portuguès, que no ha de ser confós amb el del Shalke 04, arriba en condicions d'entrenar i competir després d'haver-se exercitat amb el club rus de provinença durant les últimes setmanes. L'operació ha costat dos milions d'euros a l'Espanyol, que el lliga pels pròxims tres cursos, amb un quart opcional segons el rendiment esportiu.

Jordi Pineda.