Translate

dimecres, 9 d’agost del 2017

Breus d'actualitat: 9 d'agost de 2017

Gerard Moreno, prioritat del Villarreal
El Villarreal ha consumat la venda de Roberto Soldado al Fenerbache turc per cinc milions d'euros, i amb UnalBakambu i Sansone en nòmina, el davanter valencià deixa un buit important a la plantilla. El club dirigit per Fernando Roig tindria com a primera opció a la seva llista de recanvis el català Gerard Moreno, la màxima referència ofensiva en l'actualitat de l'Espanyol. Les condicions pactades en el traspàs quan fa dues temporades va fer el camí invers tornant a casa van atorgar la totalitat dels drets federatius als blanc-i-blaus però ambdues entitats es van repartir els econòmics a parts iguals. L'Espanyol hauria de pagar el 50% de l'oferta que arribés des de Castelló per retenir l'atacant i augmentar la seva possessió de drets al 80%. Presumiblement el Villarreal posarà sobre la taula set 'kilos' i el club haurà de decidir si pagar-ne tres i mig o, pel contrari, rebre'ls, amb el consegüent efecte sobre el futur immediat del cinquè capità de l'equip.

Ens deixa Manel Casanova, D.E.P.
Josep Manel Casanova, una persona molt estimada a l'Espanyol i al Màlaga, ens ha deixat recentment. Als seus 66 anys va morir sobtadament mentre presenciava un duel de futbol base del club malagueny, on exercia com a secretari tècnic del futbol base. Una gran quantitat de mostres de condol i també de suport a la família s'han produït durant les últimes hores. A l'Espanyol es guarda molt bon record del català, que sentia el club com ningú i va realitzar una feina excepcional al futbol base durant la seva estança al club, que encara dona els seus fruits avui en dia amb Adri López o Puado com a últims exemples. Afeccionats anònims, futbolistes que es van creuar en el seu camí i personalitats han volgut acompanyar la família i acomiadar-lo en el seu últim adéu. Coincidint que es complien vuit anys de l'adèu de Dani Jarque se'ls va realitzar un homenatge conjunt a la porta 21 del RCDE Stadium.

Naldo Gomes, a prop
El central brasiler hauria de convertir-se oficialment en les pròximes hores en nou jugador blanc-i-blau. Conegut per Quique Sanchez Flores de la seva breu etapa al Getafe, és a hores d'ara l'opció que més agrada per l'eix després de fracassar, si més no de moment, en l'operació retorn de Diego Reyes. L'entitat catalana va arribar fa dies a un acord total amb el jugador, però ara la tasca principal de la direcció esportiva es basa a aconseguir que les negociacions amb el seu actual club, el FC Kransnodar rus, fructifiquin. Ambdues entitats mostren bona predisposició i no es descarta un desenllaç imminent.

Marc Navarro, a l'agenda del Liverpool
El lateral català ben poc ha pogut lluir la samarreta de l'Espanyol amb el primer equip. Va debutar el passat hivern després de superar una lesió de llarga durada però els problemes físics no han parat de fer-li la guitza. La seva progressió no s'ha vist afectada i el seu rendiment ha anat a l'alça, arribant a un gran nivell que no ha passat desapercebut pels grans equips. El Liverpool s'estaria plantejant iniciar conversacions amb l'Espanyol pel lateral barceloní. Pipa Àvila, que ocupa la mateixa demarcació, i és molt ben considerat per Quique, podria tenir els seus primers minuts en l'últim amistós de pretemporada demà contra el Nàpols.

La infermeria va plena
Faltant una setmana escassa per l'inici del campionat la infermeria de l'Espanyol segueix plena, i augmenten els interrogants i la preocupació de cara al debut a Sevilla. L'últim en afegir-se ha estat el central David López, que no ha pogut viatjar a Nàpols, però Pau López, Álvaro Vázquez, Marc Navarro, Diego López, Víctor Sánchez i Óscar Duarte segueixen sense poder exercitar-se amb normalitat. Els tres primers podrien arribar a l'inici de lliga, i de fet s'espera i es confia que el porter gironí ho faci, però els altres tres encara hauran d'esperar.

Jordi Pineda.