Translate

dissabte, 22 de juliol del 2017

Calendari 17-18: Plat fort per començar

La detenció de Villar, president de la RFEF, va frenar en sec el sorteig del calendari de Primera i Segona Divisió, planejat pel passat dijous 20 de juliol. La Federació va creure oportú cancel·lar tots els actes programats durant la setmana fins a nou avís, però LaLiga es va negar a ajornar el sorteig del calendari fins a la següent setmana, i amb la pressió d'aquesta i del CSD al final la Federació va cedir i es va acabar realitzant l'acte el divendres 21, a la ciutat del futbol de Las Rozas.

Pendents del que oferia el sorteig estaven els vint equips que configuraran aquesta Primera Divisió, i entre ells, l'Espanyol. La sorpresa va esclatar quan, igual que en dos encontres més, el destí, presutament, va oferir de nou un inici de campionat al Ramón Sánchez-Pizjuán davant del Sevilla, en aquesta ocasió del 'TotoBerizzo. Allà s'hi va estrenar Quique Sánchez Flores la temporada passada amb un partit boig que va acabar amb victòria local per 6-4, i es repetirà aquest curs. El Leganés visitarà Cornellà a la segona jornada, en l'estrena a l'RCDE Stadium.

Però l'Espanyol tindrà un inici de curs molt complicat. A la visita al Pizjuán a la primera jornada cal afegir-li un derbi a la tercera, que coincidirà amb el cap de setmana de la Diada i es jugarà al Camp Nou, i les posteriors visites al Villarreal, al Madrid i a la Reial Societat cada quinze dies fins a la novena jornada. De menys exigència seran els duels a casa, i és que la visita del Leganés anirà precedida de Celta, Dépor, Llevant i Betis fins a la desena jornada, mentre que la dotzena i la tretzena seran consecutives a l'RCDE Stadium. La competició es tancarà el cap de setmana del 20 de maig a San Mamés, contra l'Athletic Club.

Pel que fa als quatre derbis que es disputaran aquesta temporada, es repartiran entre la tercera jornada i la vint-i-dosena contra els veïns culers, mentre que la quinzena i la trenta-quatrena estaran reservades per rebre i visitar el Girona de Pablo Machín, debutant a la categoria i amb diversos ex-pericos a les seves files, com és el cas de Gorka IraizozPablo Maffeo o Cristhian Stuani.

Jordi Pineda.