Translate

dimarts, 4 de juliol del 2017

L'última hora del mercat: Entrades

L'operació entrada continua encallada, conseqüència directa del retard amb el qual es produeixen les sortides. El límit salarial impedeix la contractació de nous futbolistes si abans no en surten, i és que el fair-play financer de LaLliga és molt estricte en aquest sentit. Així, doncs, als despatxos de Lardín i Perarnau s'està intentant resoldre un trencaclosques complex que consisteix a trobar destinació per RobertoCaicedoHernán i Diop l'abans possible per evitar que es trunquin més operacions. Evitar casos com el de Gorka Iraizoz, que en el seu moment es va cansar d'esperar i va volar, la prioritat.

Defensa
El cas del mexicà Diego Reyes és un alt i baix constant. Fa escassos dies semblava completament descartat, una tesi que es va reafirmar amb un estrany comunicat del club on tan sols manifestava la seva voluntat de seguir-hi comptant pel següent curs. A molts els va sonar a una maniobra de l'entitat per curar-se amb salut, però després de començar la pretemporada a les ordres del nou tècnic del Porto, el club portuguès li ha concedit un permís i en l'actualitat és a Barcelona. Malgrat que els rumors s'han disparat i sembla que s'obre un bri d'esperança, el seu retorn es preveu llarg i complicat. Qui és probable que no torni és Dídac Vilà. L'acord entre club i jugador era total, però les dificultats que l'AEK posa a l'operació, i és que exigeix un milió per deixar-lo anar malgrat que Dídac i Espanyol asseguraven que quedava en llibertat, haurien decantat a l'àrea esportiva per cercar una tercera opció, després que la primera, Saborit, també fallés.

Mig del camp
Molts jugadors ha sondejat l'Espanyol en aquests últims dies, però les primeres opcions volen, i Lardín i Perarnau hauran de rebaixar el llistó. Borja Valero, que podria tenir aparaulat el seu fitxatge amb l'InterEver Banega, que posa rumb a Sevilla o fins i tot Thiago Motta, que ha renovat amb el PSG per un any més. Davant d'aquest escenari, qui ara podria estar en el punt de mira per esdevenir el 'cervell' de l'equip de Quique és Pozuelo, i joves talents estrangers de lligues de segon nivell.

Davantera
Tampoc serà Mariano el davanter 'top' que s'espera, i és que el Madrid ha confirmat el seu traspàs al Lió per una quantitat de milions considerable. Nolito ja es va escapar fa dies, i ara seria Lucas Pérez, qui no compta per Wenger a l'Arsenal, el preferit, malgrat que la seva arribada es preveu difícil per la dura competència amb la qual comptarà l'Espanyol. A més, el jugador preferiria tornar a Corunya per reincorporar-se al Deportivo. Segons 'Contra Deportiva', Raúl De Tomás, una jove promesa de 22 anys del planter del Reial Madrid que volta per Segona A des de fa diverses temporades i que ha explotat aquesta última al Valladolid, on ha coincidit amb Joan Jordán, podria acabar esdevenint l'aposta de la direcció esportiva.

Cedits
Qui tornen són els cedits. En el seu cas, només Pau López, malgrat que podria forçar per tornar al Tottenham, i Joan Jordán, que com a mínim farà pretemporada, tenen opcions de quedar-se. Jairo Morillas, lesionat de llarga duració, continuarà amb la seva recuperació aquí i se li obrarà la porta de sortida al gener, mentre que Adrià Dalmau, Róber Correa, Paco Montañés no compten i es buscarà una alternativa (en forma de cessió o recessió) perquè no segueixin. Diferents són els casos de Mamadou Sylla, per qui el KAS Eupen va fer efectiva l'opció de compra voluntària, i de Germán Parreño, que després de passar el curs a préstec a l'Elx finalitzava contracte i ha marxat, com a agent lliure, a l'UCAM Múrcia de Lluís Planagumà.

Jordi Pineda.