Translate

dijous, 11 de maig del 2017

Dépor 1-2 Espanyol: Ambició i orgull

Europa es va acabar. El derbi va deixar vistes per sentència les escasses opcions d'entrar a Europa que encara els quedaven als homes de Quique Sánchez Flores, i amb encara tres partits per davant, es va haver de replantejar l'objectiu: Assolir la vuitena plaça, i en conseqüència, superar a l'Eibar. Per això, la victòria a Riazor, així com la competitivitat, la tensió i la intensitat mostrades fins a la data, resultaven indispensables. Ara bé, les notícies que arribaven des de Barcelona per res invitaven a l'alegria, i és que el filial, després de caure derrotat al matí davant l'etern rival per zero a dos, confirmava a la tarda el seu descens a Tercera Divisió en empatar el Llevant Atlètic a Alcoi i deixar per impossible l'opció d'arribar a classificar-se per la promoció.

Quique, poc amant de les rotacions, no va optar per donar entrada a cap dels jugadors amb menys minuts aquest curs, com Álvaro Vázquez. Enguany, per l'absència d'Aarón, sancionat, sí que va haver d'introduir a l'equip a un Víctor Álvarez que, de nou, va complir amb escreix. Diego López sota pals, Marc Navarro, que no va poder estar amb el filial, com Marc Roca, malgrat ser suplent ahir, David López, Diego ReyesJavi Fuego, Víctor Sánchez, Jurado, Piatti, Gerard, i el retornat Leo Baptistão, van completar un onze força diferent, per diversos motius, al del derbi. Per la seva banda, Pepe Mel, que necessitava sumar un punt per certificar la permanència matemàtica, no va realitzar cap tipus de variacions a l'onze habitual.

Malgrat la necessitat de punts locals i l'embranzida inicial del Dépor, els homes de Quique Sánchez Flores van sortir decidits a buscar els tres punts, i ben d'hora, en la que es podria considerar una de les primeríssimes ocasions, Leo Baptistão es va trobar amb un amable regal d'Arribas, que li va deixar la pilota franca per avançar i rematar a gol sol davant la sortida desesperada de Lux. Una gerra d'aigua freda per un Dépor necessitat almenys d'un punt per certificar de manera matemàtica la permanència. Enguany, lluny de la reacció local, el partit es va inclinar del cantó espanyolista, i és que precisament va ser l'equip visitant el que va seguir tenint la iniciativa en el joc, i les arribades més clares. Ara bé, no va ser fins a la mitja hora, quan Gerard, engaltant amb excel·lència una centrada al cor de l'àrea, va ampliar l'avantatge, engrandint la ferida d'un Dépor aparentment abatut.

Enguany, diferent va esdevenir el guió del segon temps. Ola John va introduir-se dins l'àrea sortejant amb excessiva facilitat tots els oponents que li van sortir al pas, i amb molta habilitat, va servir en safata el gol a Florin Andone. Tan sols havia passat un minut i escaig, i amb la diana del davanter romanès, l'esquadra de Pepe Mel recuperava moral en veure's a tan sols un gol del desitjat empat per certificar la permanència a Primera Divisió. L'atac espanyolista es va anar diluint amb els pas dels minuts, fins al punt d'esdevenir inexistent, mentre que va cedir tot el protagonisme a una defensa que es va haver d'enfortir per combatre les constants arribades locals. Els pals i un pletòric Diego López, juntament amb la solidesa defensiva i la fortuna, van evitar que arribés el dos a dos.

Finalment els tres punts van viatjar amb l'equip cap a Barcelona. Tres punts vitals per seguir en la lluita pel vuitè lloc, que tenint en compte que l'Eibar encara ha de visitar el Camp Nou, es queda a tir. Quatre punts, sempre que l'Eibar no guanyi cap dels dos encontres restants, servirien, mentre que sis serien gairebé definitius, ja que obligarien als deixebles de Mendilibar a guanyar també envers el Barça a domicili. Així, l'equip afrontarà aquest final de campionat amb un nou repte, també engrescador, i sense el maleït acomodament després d'aconseguir la permanència d'altres anys.

Jordi Pineda.