Translate

dilluns, 6 de març del 2017

El dilema del lateral dret

En tots els equips, i totes les temporades, hi ha posicions, ningú sap perquè, que esdevenen maleïdes, i que per un motiu o altre, els efectius disponibles d'aquesta deixen d'estar-ho. I no un per un no, sinó tots alhora. Si bé cursos anteriors havia passat amb altres zones del terreny de joc, en el vigent, la mala fortuna s'ha bolcat tota al lateral dret, castigant amb excés un Quique Sánchez Flores que ha hagut de fer mans i mànigues per poder completar els onzes, en part pel ja citat càstig de les lesions, i en un altre, per la responsabilitat que va assumir en declinar la proposta d'Ángel Gómez l'últim dia del mercat estival de portar a un lateral dret, incorporant en el seu lloc a Álvaro Vázquez.

Fins a tres laterals van començar la pretemporada el passat juliol amb l'equip. Rober CorreaAnaitz Ariblla i Javi López. Enguany, només aquest últim va iniciar el curs, quedant com a únic home específic per la posició, i esdevenint els altres dos baixa per cessió i traspàs respectivament. Però els dubtes de Quique sobre el rendiment de l'andalús van motivar a aquest a ressituar a Víctor Sánchez, migcampista, com a lateral, esdevenint el de Rubí el titular, i el quart home en passar pel lloc durant el curs vigent. Enguany, una inoportuna lesió el passat desembre, però, va provocar que, de nou, la posició quedés orfe, i després d'un experiment fallit amb Diego Reyes, a la Copa del Rei envers l'Alcorcón, essent el cinquè cinquè home en passar-hi, va arribar Marc Navarro, provinent del filial. El barceloní, que pocs mesos abans havia superat una important i llarga lesió, va debutar com a titular a mitjans gener a Cornellà contra el Granada, i el seu excel·lent rendiment li va permetre apropiar-se del lloc, essent ja el sisè en passar-hi des que el juliol la formació blanc-i-blava inicià la pretemporada.

Semblava que els infortunis no podien anar a més, que ja s'havien complert tots i amb escreix, però no, encara en quedava, com a mínim, un altre. Marc Navarro, per problemes musculars, va esdevenir baixa pel partit al Bernabéu, quelcom que, juntament amb l'absència també per lesió de Javi López, i la mala experiència amb Diego Reyes, va motivar al tècnic madrileny a desplaçar a David López, essent aquest el setè jugar en actuar de lateral aquest curs amb l'Espanyol. Res greu, i és que una setmana després Navarro tornava a l'alineació contra Osasuna, i completava tot l'encontre sense problemes. Ara bé, tres dies més tard, en una jornada intersetmanal a Vigo, transcorregut tan sols un quart d'hora, havia de ser retirat del terreny de joc, i posteriorment es confirmaven els pitjors pronòstics. Les lesions tornaven a castigar-lo a ell, i a l'equip. Entre quatre i sis setmanes de baixa quan passava pel millor moment de forma i encarava una etapa fonamental pel seu creixement professional i per consolidar-se a la primera plantilla.

Enguany, tal infortuni ha permès el retorn d'un Javi López al qual, després de passar també per una lesió que ell mateix va qualificar de dura psicològicament pel fet de no poder entrenar amb els seus companys, li recau ara tota la responsabilitat de defensar la posició igual de bé i amb el mateix compromís que durant els deu anys que porta a l'entitat des que va aterrar al filial procedent del Real Betis B. Diuen que tot té una part dolenta i una bona, i en aquest cas, la bona és que el capità disposarà d'una nova i important oportunitat, totalment merescuda, per demostrar a Quique que el millor d'ell està de tornada, i que pot oferir un nivell més que òptim en una plantilla molt exigent.

Jordi Pineda.