Translate

dijous, 2 de març del 2017

Celta 2-2 Espanyol: No canviaran mai

La cita intersetmanal a Balaídos, després de passar amb solvència la revàlida de diumenge envers Osasuna, esdevenia el punt de partida d'uns intensos quinze dies on, amb els desplaçaments a Villarreal i Eibar, i la visita del Las Palmas a Cornellà, abans de la parada per seleccions, l'Espanyol deixarà marcat el full de ruta de cara a l'esdevenir d'aquest final de temporada. Ambició o conformisme? El fet de trobar-se a pocs punts de posicions europees i d'haver-se d'enfrontar en un període curt de temps a diferents rivals directes per aquesta lluita (recordem que després de la ja citada aturada per seleccions tocarà visitar també San Mamés, a principis d'abril) tornava la il·lusió a la graderia, malgrat el nul futbol exhibit per la plantilla aquest any, la poca regularitat i les innombrables desfetes en moments claus.

Malgrat que l'invent no havia resultat exitós el diumenge anterior, davant un Osasuna desfet, Quique Sánchez Flores va optar per repetir l'eix amb Óscar Duarte i Diego Reyes, avançant així a David López al mig del camp, aquest cop al costat de Javi Fuego, qui va deixar assegut a la banqueta, per fi, a José Manuel Jurado. Al davant, Hernán Pérez i Pablo Piatti van acompanyar de nou a Gerard Moreno i a Felipão Caicedo. Enguany, la mala notícia va arribar pel cantó dret. Marc Navarro, que ja no va ser de la partida fa quinze dies al Bernabéu per problemes físics, es va ressentir al quart d'hora de joc, i va haver de ser substitut, confirmant les proves posteriors els pitjors pronòstics, i és que haurà d'estar entre quatre i sis setmanes de baixa. Diego López sota pals i Aarón Martín al lateral esquerre van completar l'onze que va saltar sobre el verd de Balaídos a competir.

L'Espanyol va començar supeditat a la comprensible embranzida d'un Celta de Vigo que, davant la seva afició, es jugava també continuar més, o menys actiu, en la lluita per Europa. Els gallecs van aproximar-se tímidament en diverses ocasions a la porteria defensada per Diego López, mentre que els de Quique Sánchez Flores tenien molts problemes per sortir amb la pilota jugada davant un rival molt ben plantat i amb les idees molt clares. Enguany, quan ni una ni altra formació atacava amb suficient claredat per rondar el gol, una falta a la frontal de l'àrea, fruit d'una obstrucció absurda de Diego Reyes, va derivar en un llançament directe de Iago Aspas que va treure totes les teranyines de l'esquadra esquerra de Diego López, el qual no va poder fer altra cosa que seguir l'esfèrica amb la mirada abans d'iniciar les lamentacions per la diana. Però al contrari del què en un principi podia semblar, la formació espanyolista no es va acovardir gens ni mica, i tan sols vuit minuts més tard, un excel·lent cop de cap de Gerard Moreno a la sortida d'un corner servit per Piatti, va fer pujar l'empat a l'electrònic de Balaídos. El matx va esdevenir boig i es va convertir en una anada i tornada constant, amb clares ocasions per ambdues bandes, però de nou, una genialitat dels locals, en aquesta ocasió obra de Daniel Wass, va decantar la bàscula del cantó local. Enguany, si abans la resposta havia estat ràpida, en aquesta ocasió encara ho va ser més, i Pablo Piatti va aprofitar una prolongació amb el cap de Caicedo per anotar l'empat definitiu a la mitja hora de joc. Malgrat que el ritme de la cita va seguir sent frenètic, en aquesta ocasió el marcador ja no es va moure. Ara bé, fruit de la intensitat de la mateixa, l'exblaugrana Andreu Fontás va veure una targeta vermella que va deixar amb superioritat numèrica a un Espanyol que no la va aprofitar.

L'expulsió del ja citat Andreu Fontás va obligar al seu entrenador, el 'TotoBerizzo, a treure del terreny de joc a un davanter, Guidetti, per donar entrada a un central, també amb passat culer, Sergi Gómez, per no debilitar així la part defensiva. Malgrat competir durant més de quaranta-cinc minuts amb un home més, l'Espanyol va ser incapaç de posar problemes a un Celta que, per més inri, va ser qui va tenir les millors ocasions a la recta final de l'encontre, no quedant-se gaire lluny de poder anotar el tres a dos. La formació espanyolista pràcticament no va trepitjar l'àrea de Rubén Blanco, que no va tenir més feina que recollir, en els gols de Gerard i Piatti durant el primer temps, la pilota del fons de les xarxes de la seva porteria, i es va limitar a donar per bo un empat que simplement manté la distància amb la zona europea, i que, pensant en gran, es queda molt petit.

Amb trenta-sis punts, el conjunt blanc-i-blau es manté novè, un punt per sobre del mateix Celta, que enguany, ha disputat un partit menys, i és que li falta enfrontar-se al Reial Madrid a Balaídos, i continua a una distància curta de l'Europa League, i és que mentre que el sisè lloc es queda a sis punts, el setè, que molt probablement també donarà accés a competicions internacionals, està a tres. Dissabte vinent l'equip visitarà l'Estadi de la Ceràmica, per enfrontar-se al Villarreal de Fran Escribá, mentre que el divendres següent rebrà al Las Palmas a Cornellà, en la que serà una setmana vital per començar a definir els objectius del curs vigent.

Jordi Pineda.